Lektioner

Hos oss är alla lika välkomna – nybörjaren såväl som den erfarna ryttaren. Vi har lektionsridning för ridskoleryttare på alla nivåer. Här kan både knattar och mer erfarna ryttare utvecklas. Våra ridgrupper är små – max tio personer per grupp, ofta max 8 när det gäller hästlektioner. Det ger oss förutsättningen att engagera oss i varje ryttare.

De flesta av våra lektioner är 60 min och har hoppning var femte gång. Vill du komma ännu längre med din ridning finns våra speciallektioner i hoppning eller dressyr. Dessa lektioner kan vara längre än en vanlig lektion, 75  minuter, och/eller har färre elever.

Våra priser HT2020 och VT2021

Våra vanliga 60-minuterslektioner, med max 10 deltagare, kostar 275 kr för junior i ponnygrupp och 338 kr för senior i hästgrupp vid abonnerad plats i grupp. För juniorernas 45-minuterslektioner är abonnemangspriset 250 kr. Barnens nybörjargrupper är oftast 45-minuterslektioner.

Flera av våra lektioner i hästgrupp har max 8 deltagare och då är priset högre än ovan. Fråga oss om priser för dessa samt för specialgrupper när det blir aktuellt.

Ridavgiften betalas i förskott, uppdelat på två betalningstillfällen per termin. Höstterminerna brukar ha ca 19 ridtillfällen och vårterminerna brukar ha ca 24 ridtillfällen.

Villkor

Anmälan till ridning avser hel termin. Vid uppsägning under pågående betalningsperiod erhålls inte någon återbetalning av ridavgiften. För uppsägning till nästkommande betalperiod skall platsen sägas upp senast 5 veckor innan innevarande periods slut.
Igenridning tillåts inom 4 veckor efter giltig avbokning, men igenridningsplats kan inte garanteras.
Ryttare förväntas sköta om sin häst och hästens utrustning före och/eller efter ridlektionen.
Utförligare villkor finner du här: Allmänna bestämmelser för gruppridning

Alla ryttare på ridskolan ska vara medlemmar i Mälaröarnas Ridklubb. Aktuell nivå på medlemsavgiften framgår här:
MäRK medlemsavgift