Knatteridning

Vi lär barnen grunderna för ridning och att umgås med hästen på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Knattelektioner är till för barn som vill prova på att rida eller är för unga för att börja i en ridgrupp. Knatteridningen, som främst är avsedd för barn i åldern 4-7 år, låter barnet stifta bekantskap med ponnyer och ridning på ett lättsamt och kravlöst sätt, under ledning av en instruktör. Knatteridningen tjänar också till för föräldern att upptäcka om barnets intresse är tillräckligt för att senare satsa på en ”riktig ridgrupp”. Svårighetsgraden stegras inte i knattegruppen, men ridläraren ger ryttarna olika nyttiga övningar varje gång, vilket gör att den som rider frekvent på knatten ändå utvecklar sin ridning och tränar upp sin balans på hästryggen. Knatteridningen är också ett uppskattat helgnöje för familjen, en trevlig utflykt där barnen får chansen att glada guppa fram på en söt ponny!

Lektionerna pågår i 30 min på söndagar oftast kl 12.00-12.30 (inkl upp- och avsittning). Kom till stallet minst 15 min före avtalad tid, så att gruppen har chans att starta på utsatt tid. Knatteridning betalas per gång, mot faktura. Vid sen avbokning eller om man bara uteblir får man betala sin faktura.

Boka knatteridning
Knatteridningen är populär så man måste boka in sig i god tid före för att vara säker på att få plats. Man kan bara boka sig på en söndag i taget, och bokningen inför respektive söndag öppnar på måndagsmorgonen samma vecka. Bokning görs på ”MinRidskola”.

OBS att knatteridningen är inställd sön 22/10. Då har vi klubbtävling i hoppning. Kom gärna och titta!

Boka så här:
– surfa in på www.minridskola.se.
– välj Ekerö Ridskola
– klicka på ”Jag vill bli medlem och/eller börja rida hos er”
– fyll i de efterfrågade uppgifterna (det ska vara barnets namn och personnummer, inte målsmans!)
– klicka på ”Registrera”
Sedan kan du boka knatteridning som finns under rubriken boka kurser i ”MinRidskola”!
OBS att det inte är säkert att man kan få den ponny som man önskat, men vi försöker tillgodose önskemålen så långt det är möjligt.

Som förälder är du med och leder den ponny ditt barn ska rida. Du som förälder känner ditt barn bäst och ditt stöd är viktigt för dem. Våra ponnyer är trygga och vana, ridlärarna känner dem och deras egenheter väl. Viktigt är att följa instruktionerna från ridläraren även om dessa kan verka onödiga. Vi som arbetar med hästar vet vad som fungerar och säkerhet är av högsta prioritet.

Lämplig klädsel är godkänd hjälm (som kan lånas av oss) gärna långärmat, sko eller stövel med en låg klack, ett par bekväma, gärna lite stretchiga byxor, fingervantar kan också vara bra att ha. I övrigt kläder efter väder. Vi rekommenderar säkerhetsväst och har ett begränsat antal västar till utlåning. Förälder som leder rekommenderas bära rejäla och bekväma skor.

Start panorama uteritt knattar